The final goal = Kapstaden!

Hej
Nu har vi äntligen nått fram till vårt mål Kapstaden.
Vägen hit har varit väldigt bra med mycket tur, inga punkteringar… Förrän nu!
Ja ca. 1 mil utanför Kapstaden fick Patrolen punka i vänstra bakhjulet. Och inte nog med det så hade olje påfyllnings locket på hyrbilen lossnat så att det luktade illa i den bilen.
Men vi lyckades ta oss till Villa Cape Adventure som drivs av ett svenskt par. Där ska vi bo i en vecka.

Igår bodde vi på natonalparken ”De Hoop”.
Vi kollade på sanddyner och såg valar fast det var väldigt blåsigt och då ser man oftast inte valar. Vi såg även zebror, en sköldpadda och antiloper. Utanför vår stuga så spatserade strutsar vilt. De gick runt huset några gånger. De var inte blyga så de gick med kanske 2 meters mellanrum.
Ha det bra!

//Bloggat av Hania (igen)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till The final goal = Kapstaden!

 1. Anette Jakobsson skriver:

  Hej på er! Åh vad det är roligt att läsa om alla era strapatser! Det är ju ett sätt att uppleva nya platser på… Måste säga att det ser ut som ni har det väldigt bra och det önskar vi er verkligen. Fantastiskt var det Marika att krama om dej i kyrkan på lördagkvällen och sedan veta att du var på andra sidan jordklotet måndag morgon, svindlande! Hania och Linus, ni kan väl hälsa alla spännande djur ni möter från Alicia och Emilia! Måste vara häftigt att se så många vilda djur och dessutom ha strutsar i trädgården! Här har vi bara en och annan katt utanför huset. Ha det riktigt och bra! Många kramar familjen Jakobsson

 2. Alice Svensson skriver:

  Hej!
  ååh vad skönt att ni har kommit fram till Kapstaden.
  men vad är det du gör LInus på bilden där du drar någonting???
  roligt att du bloggar så mycket!

  • Hallo africa skriver:

   Hej Alice!
   Linus drar en liten färja som vi åker med. Han fick hjälpa till om han ville! Hoppas att allt är bra med er. Fam Dagman

   • David S skriver:

    Jag trodde mannen bakom hade satt Linus i koppel och lekte någon kul afrikansk lek… Typ ”Vem har tagit hundens ben”… ;)

 3. Hej! Vi följer er med intresse! Vi känner igen oss lite här och där och faktiskt har vi den här veckan hört om sydafrika på många sätt… ett par killar som har en resebyrå och arrangerar resor dit.. de har även kontakt med Anna och Kennet! hälsa dem så mycket! Igår hade vi visning och berättade om vår resa! Jätteroligt! närmar 70 pers. och de verkade nöjda och vi har fått reslust igen… sköt om er och njut nu ordentiligt!
  Kikko och David

 4. Dan W skriver:

  Hej på er!
  Grattis till att ni nått ända fram! Lite strapatser på slutet med bilarna var ju tråkigt, men en punktering så nära målet kan man kanske stå ut med när det gått så bra innan. Hur många mil blev det totalt?
  Håller med om att det är fina bilder och ett vackert land!!! Bron var riktigt häftig!
  Ha det bra sista veckan allihop!

(Här ska stå det som finns i mail skickat 23/12 2011)