Table Mountain och Cape Town

Så lyckades det för oss redan på andra försöket att komma upp på Table Mountain. Antingen får man gå uppför berget eller åka linbana. Om det blåser för mycket är linbanan stängd, och då återstår endast promenad. Vi känner oss previligierade som lyckades att få komma upp till toppen, med klart solsken och nästan vindstilla. Vi vandrade runt och tittade på den otroliga utsikten i alla väderstreck. Vi passade på att äta lite och titta på sovenirer. Efter c:a 3 timmar kom plötsligt molnen in över berget och det blev ingen sikt, rått och kallt. Det är tydligen det normala senariot att berget är insvept i dimma. I går var linbanan stängd när vi kom upp till berget och då tog vi en stads sightseeing i stället. Vi är riktiga turister som ni förstår. Det går speciella bussar runt staden där man får tolkat till sitt eget språk via hörlurar. (minst 16 olika språk). Man kan kliva av och på på många olika platser och ta nästa buss som dyker upp. Vi har även kommit på att det är gott och inte för dyrt att gå ut och äta. Utbudet är stort.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Table Mountain och Cape Town

 1. Elenor skriver:

  Vilka fina kort! Kent uppskattar speciellt bilden på arenan,som ni förstår. Ja, passa nu på att turista riktigt mycket, nästa vecka börjar vardagen igen! Ska bli roligt att träffa er! Kramar till er alla!

 2. Kjell skriver:

  Det har varit mycket spännande att följa erat äventyr!
  Om ni åker ut till Kirstenbosch Botaniska Trädgård, som nästan är ett måste
  http://www.capetown.travel/attractions/entry/Kirstenbosch_National_Botanical_Garden/
  så missa inte en brunch på The Gardener’s Cottage i Newlands,
  http://www.dining-out.co.za/member_details-MemberID-707.html
  Hlsn, Agneta & Kjell, Lekeryd
  PS. Vi kommer till CT 30 december.

 3. Kjell skriver:

  Det har varit mycket spännande att följa erat äventyr!
  Om ni åker ut till Kirstenbosch Botaniska Trädgård så missa inte en brunch på The Gardener’s Cottage i Newlands.
  Hlsn. Agneta & Kjell, Lekeryd
  PS. Vi kommer till CT 30 december.

(Här ska stå det som finns i mail skickat 23/12 2011)