Cape point och Cape of Good Hope

I går så passade vi på att besöka ”Goda Hoppsudden” ett av turistmålen som måste ses då man är i Kapstaden. Udden är en landtunga flera mil lång. Det blev en heldagsutflykt, östra sidan ner och västra tillbaka. Det var även här ett mycket varierat landskap, mycket att titta på och bedårande utsikt. I Simon’s Town var vi och tittade på Pingvinkolonin som finns där. Lite festliga djur som är sociala på sitt sätt. Nästan överallt på Kaphalvön så varnas man för babianer, att man inte skall mata dem, se till att bildörrar är stängda osv. Vi såg inte en enda babian, men vi tog vårt elvakaffe stående för att kunna fly om vi blivit anfallna. När vi kom till södra änden var det mycket att gå, men vi strävade på och kom upp till den äldsta fyren 249 m över havet. Tyvärr visade det sig att fyren var placerad för högt för att synas vid dåligt väder och en ny fyr byggdes mycket lägre ner. Som sagt fyrplats och Goda Hoppsudden ligger en bit från varandra så vi fick åka bil emellan. På vägen tillbaka besökte vi Scarborough som är ett surfparadis. Vi såg gamla och unga män och kvinnor som gav sig ut i vågorna.  Vi körde en turistväg som kallas ”Chapman’s peak” smal, krokig väg, högt, bedårande utsikt, man fick köra på egen risk. Vägen är inte öppen alltid så vi hade tur som fick köra den biten. Det var en dag med många nya intryck. I dag så har vi börjat med processen med att skeppa hem vår bil. Värdering plus besök på banken för att betala transporten. Eftermiddagen var vi vid havet med sol och bad.  

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Cape point och Cape of Good Hope

  1. Alice svensson skriver:

    det ser så härligt ut.
    njut nu av det sista! det är ett måste ;)

(Här ska stå det som finns i mail skickat 23/12 2011)